Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp oss att fira kungen

Annons

Kungen gjorde sin allra första resa som kung till Dalarna. Vart annars? Det var i oktober 1973. Då hade han bara varit kung i en enda månad. Nu fyller kungen 60. Det vill vi fira genom att samla läsarnas bilder av kungen.

Den sista april fyller Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte 60 år. Sedan 15 september 1973 är han Sveriges kung. En del av oss är riktiga rojalister och firar gärna kungahuset. Andra menar att monarkin är otidsenlig och borde avskaffas. Åsikterna skiftar rejält. Men kungen har ändå en betydelsefull position och stor informell makt. Kungen fungerar också, särskilt på senare tid, som en samlande gestalt och är en viktig symbol för landet.

Kungens födelsedag kommer att firas rejält i slutet av den här månaden. Massor av kungligheter från hela Europa är inbjudna till Stockholm. Det blir mycket kung i tv och tidningar.

Vi firar naturligtvis också kungen i tidningen. Och det vill vi göra genom att spegla hans olika besök i Dalarna och hans relation till våra bygder.

I tidningens arkiv har vi många bilder av kungen. Men vi är säkra på att också många av er läsare har haft kameran framme när kungen varit här. De bilderna vill vi också gärna visa. Vi vill alltså låna kunga-bilderna några dagar. Välj ut din bild av kungen och skicka till oss. Skicka via brev till Dalarnas Tidningar, Box 265, 791 26 Falun. Skriv "Kungen" på kuvertet. Eller skicka via e-post under adress kungen@daltid.se.

Vi lovar att vara försiktiga om bilderna och skicka tillbaka dem efter publiceringen.

Är du osäker på hur du ska tillställa oss bilderna går det bra att ringa mig och rådgöra om saken på telefon 023 - 936 51.

Bilderna kommer att publiceras lagom till kungens födelsedag. Den som får sin bild med i tidningen får en present som tack för hjälpen.

Men kungen har, under sina besök här, säkert inte bara fastnat på bild. Många läsare har kanske minnesbilder av kunga-besök i Dalarna - en berättelse, en rolig historia eller något annat minnesvärt. Dela med er också av det, på samma adresser som ovan.

EWA WIR...N, REDAKTIONSCHEF

Mer läsning

Annons