Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittades övergivna i kylan

Annons

Det var 15 minusgrader och mitt i skogen, en bra bit från närmsta bebyggelse. När timmerbilen stannade, kom de orädda katt-ungarna direkt fram till chauffören, som tog in dem i förarhytten.

- Sedan ringde han till min man Lollo, som också kör timmerbil, berättar Lena Lassis i Linkitt i Våmhus. Lollo var ute längs vägarna och inte hemma.

- Chauffören ville inte ta med sig kattungarna till Lima, så jag fick åka och hämta dem, berättar Lena. De satt i baksätet på bilen och tittade på mig.

Hittekatterna engagerade flera timmerbilschaufförer och det kom fram att en annan chaufför sett kattungarna på samma plats dagen innan.

- Så de har varit ute minst ett dygn intill riksvägen. Man undrar om någon bara lämnat dem där eller om de möjligen kan ha blivit borttappade.

Nu har de två svarta kattungarna, en hona och en hane, fått ett tillfälligt hem i Våmhus.

- Men vi har redan en katt. Hon fräser åt de nya katterna, berättar Lena Lassis, som helst ser att någon annan tar hand om katterna, helst båda två.

- De verkar beroende av varandra, så det vore synd att skilja dem åt. Men det är två jättesnälla och lugna kattungar. De är hungriga och hittade direkt till kattlådan, som vi fick ta in igen, berättar Lena Lassis.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons