Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit tar pengarna vägen

Annons

- Vi har inte fått några besked om pengar än. Men Peter Hultqvist har ju tidigare hänvisat till en hemlig lista där den vägen finns med. Det är bara för oss att hoppas att det finns pengar någonstans, säger Bo Bävertoft, vägingenjör vid Vägverket i Falun.

Kommer pengarna fram blir det byggstart till hösten.

Tre nya vägobjekt i 30-miljonersklassen kommer att starta under nästa år.

Det är ombyggnad av vägen mellan Fredriksberg och Ulriksberg.

Vägen mellan Särna och länsgränsen mot Jämtland.

- Vägen har länge varit jättefin i Jämtland, men på vår sida länsgränsen har den varit bedrövligt dålig, säger Bävertoft.

Det handlar också om en ny bro över älven i Dala Husby.

- Bron är i mycket dåligt skick. En ny bro ska byggas på samma ställe som den gamla bron. Detta startar till hösten. Det kommer att innebära en del bekymmer under byggtiden. Som det ser ut nu blir det en flottbro för gående och cyklister.

Pågående större vägbyggen som fortsätter under nästa år är bland annat väg 45, från länsgränsen mot Värmland till Malung, riksväg 71 mellan Djurås och Mockfjärd, samt väg 50 mellan Enviken-Balungen-Lamborn.

När det gäller nya vägar har Dalarna, åtminstone än så länge, inte fått mer pengar än tidigare. Däremot blir det mer pengar till bärighet och tjälsäkring.

- Det blir en kraftfull satsning som löper över många år. Behoven är mycket stora. De mindre vägarna kommer att bli bättre, men inte bra. Det handlar om en satsning som märks rejält först efter en tioårsperiod.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons