Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk examen i Söderbärke

Annons

- Tanken på en skola med nio årskurser har legat och grott i sex år nu, och de senaste två åren har det arbetats för det, säger de båda rektorerna för Södra rektorsområdet Maria Ronsten och Ronny Kihlander.

- Att så äntligen skett är som en vision som håller på att bli verklighet, och ett bevis för att folket på orten kan och vill, säger Maria Ronsten.

- Engagemanget från föräldrar och alla inblandade har varit suveränt. Vi har intervjuat sjuorna nu, och de tycker det har varit ett jättekul läsår, fortsätter hon.

Söderbärke har haft ett antal glädjekällor att ösa ur på sistone. Ett nytt daghem förvaltar tillväxten framledes. En aktivitetshall planeras. Och skolan erbjuder nu nio årskurser.

-Vi hade tillräckligt med lokaler redan för sjuorna att undervisas i, även om vi fick bygga om en del. Och till nästa läsår läggs ytterligare lokaler till, säger Ronny Kihlander.

Lärare finns också tillgängliga, en idrottslärare har anställts och andra lärare på skolan har under läsårets gång läst in klass fyra till nio-behörighet.

- Inom överskådlig tid ligger klasserna på 20-25 elever, vilket ger trygghet för såväl lärare som elev, säger Ronny Kihlander.

- Allt är helt enkelt jättekul, sammanfattar han.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons