Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilda-Karin borta sedan en vecka

Annons

Hilda-Karin Holm är teaterpedagog och arbetar med ett teaterprojekt i Rättvik. Hon medverkade i Rättviksparken lördagen den tredje februari. Senare på lördagseftermiddagen finns observationer att hon var i Leksand.

-Vi vill be människor om hjälp att kontakta polisen om det finns några iakttagelser som skulle kunna sättas i samband med Hilda-Karins försvinnande, säger hennes pappa Stefan Holm.

Torsdagen den åttonde februari anmäldes Hilda-Karin försvunnen till polisen.

-Vi satte initialt in en hundförare och började arbeta med försvinnandet. På fredagen arbetade en utredare med anmälan. Eftersom Hilda-Karins bil, handväska och nycklar finns kvar i hennes bostad här i Djura har vi sökt i närområdet, berättar Kjell Bond polisens insatschef, som arbetade med ett stort antal bybor, föräldrar, vänner och kompisar i den tillfälligt i ordningställda sambandscenral i Djura sockenstuga.

Polisen intensifierade eftersökningarna under söndagen med att kalla in dykare och helikopter. Polisen och byborna sökte under lördagen flera spår, men utan resultat.

Människor uppmanas undersöka sommarstugor, uthus, källare och ängslador. Polisen misstänker inga brott i samband med försvinnandet.
Hilda-Karin är 172 centimeter lång, normalt bygd. Hon hade vid försvinnandet en brun keps, en brun, knälång jacka med broderad söm mitt fram. Hon har bruna, smala glasögon, lockigt, halvlångt hår, hon bär troligtvis långbyxor som är beige och brunröda stövlar.

Polisen vill ha rapporter om alla iakttagelser, även de som kan tyckas oviktiga kan ha betydelse. Hilda-Karin tog ofta mycket långa promenader, ibland kunde hon gå en till två mil. Hon kan ha förflyttat sig långt från hemmet även utan bil.

Polisens telefonnummer är 023-46 000.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons