Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett om öronen

Annons

Det går inte många dagar förrän man ånyo får läsa om människor som farit illa och blir utan hjälp. Nu senast handlade det om May-Britt Johansson i Ludvikatrakten, som bröt av bägge benen i underarmen. Efter tolv timmar på akuten i Falun fick hon återvända till bostaden, utan att hennes allvarliga skada blivit åtgärdad.

Det är fan i mig inte meningen att folk ska behöva lida mer än nödvändigt på grund av resursbrist vid akuten i Falun. Hur gör de vid en större bussolycka, när de inte klarar ett armbrott?

Akutmottagningen i Falun borde byta namn till "När vi får tid akuten". Den har tydligen samma öppettider som en vårdcentral. Ingen får göra sig illa eller bli hastigt sjuk nattetid, fredag kväll till måndag morgon. Då saknar de resurser?

Har Bertilsson gjort ett avtal med Länsteatern i Falun att ha bakjour och ta emot de obehandlade patienterna? Pengar i mängder har teatern fått!

Nu måste det till insatser så att de ansvariga förstår att vi dalfolk omedelbart, utan resursbrist, ska ha vård vid olycksfall och livshotande tillstånd. Jag ska ta kontakt med bitska insändare som är missnöjda med Landstinget Dalarna. Förhoppningsvis kommer kulturförespråkarna landstingsrådet Bertilsson och company att få det hett om öronen.

RIKKELSTONE

Mer läsning

Annons