Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett kärlekspar tände på grillen

Annons

Till skillnad från vissa andra som hyser en rabiat motvilja mot fåglar, duvor i synnerhet, tycker Madde och Pelle att det är jätteroligt att de har fått bli värdar för den trevliga duvfamiljen.

- Vi är inga duvhatare. De gör ingen något för när och de varken skitar ner eller skränar. Vi har en matta på balkongen och det finns inte en enda fläck på den, berättar Madde som liksom Pelle har haft förmånen att följa hela förloppet från när duvorna i våras började inreda grillen inför den kommande äggläggningen.

- Det är så roligt med lite husdjur när man bor i lägenhet och vi hade inte hjärta att fösa bort duvparet när de började vara här.

- Så nu blir det inget grillande för oss i sommar, inflikar Pelle med glimten i ögat.

Grillen får nämligen förbli ett duvslag i miniatyr.

När tidningens medarbetare är på besök ligger duvungarna lugnt och fridfullt i redet. Syskonen är sina föräldrars avbild, det ena med fjädrar i brun nyans som pappan och det andra är klassiskt duvgrå som mamman.

- Äggen kläcktes mellan den 23 och 24 maj så nu är de tre veckor gamla. Jag tycker det har gått väldigt fort för de är redan ganska stora, fortsätter hon med förtjusning.

Pappa och mamma duva vårdar båda ömt om sina små och verkar ha fullt upp med "barnomsorgen".

- Och innan äggen var kläckta turades de även om med att ruva, berättar duvfamiljens faddrar.

Nästa fina naturupplevelse på nära håll lär bli när Madde och Pelle i sinom tid får se hur duvungarna lär sig att flyga. Om de som vuxna duvor kommer att ge värdparet "barnbarn" i samma grill återstår bara att se.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons