Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett för kockarna

Annons

Camp Hamburg vid Stoverstrand camping hyser den officiella svenska supportercampen under fotbolls-VM:s gruppspel. På plats finns nära 3 000 svenskar i tält, husbilar och husvagnar. För maten står fyra Rättvikskrögare - Lars-Olov Fisken Ehrling, Thomas Söderqvist, Niklas Nouvel och Lars Kuprik Bäckman.

- Vi har serverat mat dygnet runt - frukost, lunch och middag. På dagarna har det arrangerats olika slags turneringar i bland annat fotboll och poker. På kvällarna har bland annat Pappas pojkar underhållit från scenen. Vi har också naturligtvis visat fotbolls-VM på storbildsskärm i vårt 400 kvadratmeter stora serveringstält, säger Kuprik.

Under fotbolls-VM har Tyskland upplevt en värmebölja med temperaturer kring 35 grader.

- Och i mattältet har det säkert varit 70 grader varmt, inte minst vid wookpannorna. Vi har serverat mellan 500 och 1500 personer vid varje tillfälle. Vi har jobbat som tokar från tidig morgon till sena kvällen. Under nätterna har det förstås varit fest och hejaramsor bland de boende på campingen. Sömnen har varit knapp. Men det har fungerat riktigt bra. Det är bra grabbar jag har med mig, säger Kuprik.

I dag, tisdag, spelar Sverige den sista grundspelsmatchen mot England. Det är ännu osäkert

i vilken del av Tyskland som Sverige fortsätter spela ett eventuellt slutspel. Därför avvecklas den svenska campen, fem mil norr om Hamburg.

- Det troliga är att vi avvecklar vår verksamhet och drar oss mot Sverige på onsdag eller torsdag. Man vill ju fira lite midsommar också, säger Lars Kuprik Bäckman.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons