Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemköp svalan får ansiktslyftning

Annons

Det är en rejäl ansiktslyftning som väntar Svalan i höst. Nytt golv, ny inredning och nya frys- och kyldiskar. Dessutom ska i stort sett hela det sortiment som i dag finns på nedre plan flyttas upp till markplan bland annat hygienartiklar, husgeråd och rengöringsgrejer.

- Svalan är en stor butik och har för stor yta, bara där uppe har vi 3 000 kvadratmeter. Vi har räknat och tittat på det här och vi får med oss det mesta upp, säger Mats Johansson.

Förhoppningen är att renoveringsarbetet ska dra i gång i slutet av augusti och att affären ska vara färdig i början av november:

- Konkurrensen i livsmedelsbranschen är knivskarp i dag. Det går fort och det händer mycket, förr räckte det med att förnya sig vart åttonde eller vart nionde år, i dag måste man förnya sig vart tredje. Det gäller att ha den bästa inredningen som gör att varorna visas på ett attraktivt och smakfullt sätt.

- Det gäller också Svalan som är en av de Hemköpsbutiker som går bäst i landet.

Förutom en ansiktslyftning kommer inriktningen på fräscha råvaror att vara kvar, men kompletteras med en satsning på hälsoprodukter.

Hela ombyggnationen beräknas kosta mellan sex och sju miljoner. Förändringen ska inte leda till några "dramatiska uppsägningar":

- Vi ska inte minska personalstyrkan. Det vi gör är att vi hela tiden ser över våra nyckeltal för att vara lönsamma.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons