Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Helt obegripligt"

Annons

Tidningen har talat med hans resekamrat som är bedrövad över det som hänt.

- Jag förstår inte hur det kunde bli så här. Nu längtar jag bara hem till Sverige, säger han.

Enligt kompisen gick 44-åringen ut vid 17-tiden lokal tid på tisdagen för att få massage. Han återkom inte på kvällen och var borta hela natten.

- När Apollo öppnade sitt kontor på onsdagsmorgonen gick jag direkt dit och efterlyste honom. En timme senare meddelade Apollos personal att han gripits och fanns på Chalongs polisstation.

- Vi anlände till Thailand den 2 december och har fram till det här haft en drömsemester. Vi har besökt bland annat Phi Phi Island, Karon med flera platser och har varit inriktade på att se så mycket som möjligt.

- Vi har inte levt något partyliv. Några öl till maten och ganska tidigt sänggående varje kväll. Det som hänt är obegripligt för mig, säger 44-åringens kompis.

Han tillägger att 44-åringen inte var påverkad av droger då han greps. Däremot har han fått en lugnande spruta efter gripandet.

44-åringen har varit i Thailand ett par gånger tidigare. Han har till och med arbetat i Thailand.

- Jag tycker verkligen synd om honom och det som nu väntar. Jag har försökt göra det jag kan för honom, men nu kan jag inte göra mer. Jag får själv den bästa tänkbara stöttningen av Apollos personal - men jag vill bara åka hem.

Efter 44-åringens vansinnesfärd med den stulna bilen på onsdagen låg skadade människor efter hans färdväg. De skadade fördes till Bankok international hospital, Phuket internationel hospital och Vachira hospital. Flera uppges ha fått allvarliga skador.

UD:s presstjänst uppgav på torsdagen att generalkonsulatet i Phuket besökt 44-åringen och bekräftar att han är frihetsberövad och föremål för polisutredning.

44-åringen har inte begärt rättshjälp från Sverige, men har i Thailand rätt till offentlig försvarare, vilket han även fått bekräftar Christina Palm, konsul i Phuket.

Hon säger även att det är ett allvarligt brott 44-åringen gjort sig skyldig till, men vill inte, liksom personalen vid UD, spekulera i eventuella påföljer och hur länge 44-åringen kommer att hållas kvar i Thailand.

- Nu får vi närmast avvakta domstolsförhandlingarna i Phuket town och fram till dess kommer vi att stå till hans förfogande om han behöver oss, förklarade Christina Palm på onsdagskvällen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons