Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellzephyrs ger ut gamla godingar

Annons

När Hellzephyrs poporkester för fem år sedan firade 20-årsjubileum gav de ut en trippel-cd.

- Den boxen är slutsåld och därför ger vi nu ut en ny samlings-cd i samband med vårt 25-årsjubileum, berättar bandets sångare Janne Bäckman.

Hellzephyrs har blivit en institution i Orsa och det var många som saknade bandet vid juldagens danskväll i Orsa stadshotell. Att Hellzephyrs ska spela där, är för hemvändande Orsabor en lika stark tradition som att se Kalle Anka på tv på julaftonen.

Nu kan Hellzephyrs-diggarna i alla fall lyssna på bandet igen genom den nya cd:n Hellzephyrs Hellzehits - och dom som borde varit det.

- Anledningen till den nya cd:n är att de 1 000 exemplar vi tryckte upp av trippel-cd:n sålt slut. Många har frågat efter de gamla låtarna och då valde vi att göra en ny cd till vårt 25-årsjubileum. Förmodligen är det här sista gången vi ger ut det gamla materialet, men vi hoppas komma igen med nya låtar lite senare, säger Janne Bäckman.

En helt ny cd kan förresten vara aktuell inom kort. Då handlar det om ett samarbete med Py Bäckman och tolkningar av Bob Dylans låtar.

- Den riktiga cd:n har vi inte helt klar, men vi arbetar på att få ut en singel-cd under våren. Där räknar vi med att tre låtar får plats och vi försöker komma överens om vilka tre låtar vi ska välja.

Sammanlagt är det tio personer som medverkat i Hellzephyrs de gångna 25 åren. Förutom Janne Bäckman är det Per Ström, Pelle Klockar, Johnny Jönsson, Kire Mångs, Tord Bengtsson, Proppen Nilsson, Anders Klockar, Andreas Bölling och Stefan Nilsson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons