Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helhetsgrepp om Runn

Annons

Svar till Erik Lindberg,

den 14 februari.

Lindberg skriver att hela området längs Runns norra strand bör planeras som en helhet. Vi är helt överens om detta! Därför har vi valt att samtidigt som vi planerar för aktivitetsområden och bostäder också se över trafikföringen.

Att, som borgerliga oppositionen vill, bara utreda trafiken utan att veta hur området i övrigt ska användas blir bakvänt. De punkter Erik Lindberg tar upp vill jag gärna understryka med några tillägg:

p För Tiskens stränder finns en idéskiss som utgör underlag för en miljöprövning som ska visa om vi kan restaurera sjön. Här har vi valt att gå före med ett mindre radhus- och villaområde som byggs just nu.

p I de planer som nu är ute på samråd finns förslag på att flytta Strandvägens biltrafik på något avsnitt, för att ge plats för gång- och cykeltrafik.

p Längs Runns strand ges plats för rekreation och nya verksamheter. Vid Hälsinggårdsbryggorna förbättras ramper och bryggor för båtfolket, och strax intill kommer det att finnas etableringsmöjlighet för nya företag med inriktning mot sjö och fritid.

JONNY GAHNSHAG (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I FALUN

Mer läsning

Annons