Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgstängt på färdtjänsten?

Annons

Jag ringde Taxiservice i Ludvika fredag före jul för att min mamma skulle kunna komma på juldagen med färdtjänsten. Hon sitter i rullstol och måste ha specialfordon. Den jag pratade med då sade att det absolut inte fanns någon möjlighet att få någon tid. Kanske klockan 16.00 men då måste hon åka hem klockan 17.00.

Jag bad dem att sätta upp mamma på återbudslistan.

Sedan ringde jag Sunnansjö taxi. Där fick jag svaret att det var bara att välja tid. Jag blev lättad. Vi bestämde klockan 13.30.

På juldagen ringer min syster klockan 13.45 och säger att det inte har kommit någon taxi.

Jag ringer upp Sunnansjö taxi. En vänlig person som heter Ove Jansson, svarar att han inte fått någon information om någon färdtjänst klockan 13.30. Han ber mig ringa Taxiservice men där får jag kalla handen.

Jag ringer tillbaka till Ove Jansson. Han säger: "Jag åker och byter fordon och kommer så fort jag kan."

Han hämtar mamma som får komma till oss på juldagen. Ove Jansson ringer senare. Han har då fixat med Taxiservice att hämta mamma klockan 18.30. Det kommer ett fordon från Taxiservice och en vänlig person hämtar mamma. Han säger att det ska räcka att man ringer fredag under kontorstid för att få färdtjänst.

Vill Taxiservice inte skjutsa dem som sitter i rullstol eller vill man inte skjutsa någon alls när det är helg?

Svar direkt: Vi beklagar verkligen det inträffade. Vi prioriterar alltid rullstolskörningar i första hand. Vi erbjöd att hämta modern klockan 16.00 men den tiden passade inte. Samtalet avslutades, varken namn eller telefonnummer lämnades.

Det går utmärkt att åka färdtjänst på helger. Vill man åka en speciell tid under en storhelg är det bra att boka i god tid, annars är man välkommen att ringa även under helgen.

Vissa dagar kan det vara fullbokat så det gäller att vara ute i god tid.

BESVIKEN DOTTER JOHNNY HULTBERG, TAXISERVICE

Mer läsning

Annons