Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helene Lis läser lusen av Roger Stål

Annons

"Det är med besvikelse och förvåning jag läser foldern där jag inte hittar ordet folkbibliotek eller skolbiblitotek nämnt en endaste gång!"

Sedan pekar bibliotekschefen på ett antal rubriker där hon anser att biblioteket är en självklarhet i sammanhanget.

Bland annat barn och ungdom där en informationscentral på alla skolor borde finnas. Denna informationscentral kallas för skolbibliotek, konstaterar Helene Lis och tillägger:

"Då de flesta skolbiblioteken i Ludvika kommun är undermåliga borde en satsning på att upprusta dessa vara relevant. Detta är också i enighet med regeringens direktiv." Helene Lis fortsätter sin kritik mot Roger Stål under punkten livsmiljö.

"Vet inte du Roger att folkbiblioteket är bland de största posterna i kultur- och fritidsförvaltningens ansvar? Det är tack vare folkbiblioteken som många klarar av att studera."

Lis kritik fortsätter även under rubriken "teknik och media".

"Något som får mig att lyfta på ögonbrynen är att det ägnas en hel sida åt Centrum för filmteknik där även ett bibliotek uppmärksammas med en rad. ARAB (arbetarrörelsens arkiv). Att nämna ARAB och inte kommunens folkbibliotek är faktiskt provocerande".

Hon avslutar sin skrivelse till Stål:

"Att underlåta att nämna folkbiblioteket i en folder som når kommunens innevånare tycker jag är ledsamt och beklagligt."

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons