Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helene Lis hoppar av

Annons

Lis tackade först ja, men hoppar av när hon synat vad som skulle komma i lönekuvertet.

- Jag blev erbjudet jobbet av Ingvar Henriksson och var tveksam. Men därefter har jag bara fått höra gott från alla och sa ja. Men ord räcker inte.

- De kommer att lyfta bort detta från fullmäktiges dagordning på måndag, säger den stridbare unga bibliotekschefen Helene Lis, 38, som konstaterar att hon och förhandlingsdelegationens ordförande Ivan Eriksson (s) inte kunde enas.

-Det skilde inte så mycket. Men om man nu frågar och ber mig att gå in som förvaltningschef och vill ha min kompetens så har det en prislapp. Är man inte beredd att betala så får man leta reda på någon annan, säger Lis.

-Jag gick ned, men jag är inte beredd att backa ännu mer med tanke på hur det ser ut i förvaltningen.

Helene Lis försattes den 1 december i pinsam affär när nämndordföranden Ingvar Henriksson fick henne att avstå från ett möte och i stället i tf förvaltningschef Tommy Molins snabbt ryckte ut och undertecknade avtalet med Nautilus i god tro. En namnteckning som hon ångrar. Om den spelat in i hennes beslut att hoppa av anställningsprocessen säger Lis:

-Det var ingen utlösande faktor, det var lönen, men det är klart att denna händelse inte ger en mer lust till jobbet, säger Helene Lis.

Trots att Helene Lis säger sig ha begärt i nedre kanten av vad övriga kommunala förvaltningschefer har i lön så skiljde det 3000 kronor.

Ivan Eriksson vill inte kommentera beloppet men konstaterar att man inte kunde enas om lönen.

- Om hon inte vill ha jobbet så lär det bli så. Den lönedialog jag och Lis har haft stannar mellan oss.

- Jag kan bara konstatera att hon dragit tillbaka sin ansökan så vi går nu ut i ett nytt rekryteringsförfarande, säger Ivan Eriksson.

Det var ju en bred politisk uppslutning runt Helene Lis, hur kan ni sjabbla bort det då med lönen.

Är det så att Ludvika kommun ligger lönemässigt helt fel när ni ska rekrytera chefer?

-Nej, säger Ivan Eriksson, blivande vice kommunalråd i Ludvika kommun.

Kommunen anser att de lämnat ett lönebud som väl kan mäta sig med vad motsvarande förvaltningschefer i andra Dalakommuner har

BO JOFFER

Mer läsning

Annons