Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Nyman blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för DT

Helena Nyman, som bor i Sandviken, blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar. Hon tillträder den 4 juni.
- Det är en stor och spännande utmaning, säger Helena Nyman, som därmed lämnar Arbetarbladet, där hon också är chefredaktör och ansvarig utgivare.

Annons

Helena Nyman efterträder Carl-Johan Bergman som i februari utsågs till redaktionell chef i Mittmedia, Sveriges ledande mediekoncern med 20 sajter och 28 morgontidningar.

Helena Nyman.

- Jag är väldigt glad över att Nyman tar över som chefredaktör i DT. Uppdraget är mycket viktigt, givet DT:s position på marknaden och i Mittmedia, säger Bergman.

Helena Nyman har lång erfarenhet. Hon har arbetat som journalist i 35 år, mestadels på lokaltidningar i södra Norrland. Hon kommer närmast från Arbetarbladet i Gävle, där hon sedan två år tillbaka har varit chefredaktör och ansvarig utgivare. Dit kom hon efter en tid som redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västernorrland i Sundsvall.

- Dessförinnan arbetade jag på Arbetarbladet i en rad olika befattningar, lokalredaktör, bilageredaktör, nattchef och nyhetschef, för att nämna några. Jag har på nära håll förstått vilken betydelse lokaljournalistiken har i det lokalsamhälle som exempelvis DT är satt att granska och bevaka. Och vikten av oberoende journalistik har aldrig varit tydligare än i dag. Därför är jag stolt över att ta över chefredaktörskapet i DT, som under flera år har tagit starka journalistiska grepp, genomfört betydelsefulla granskningar och därigenom engagerar läsarna i viktiga samhällsfrågor.

DT:s blivande chefredaktör har gedigen bakgrund, men har framför allt god kunskap om lokala mediers utmaningar och möjligheter när mediekonsumtionen radikalt förändras.

- Det är viktigt att DT fortsätter att ligga i framkant vad gäller journalistik digitalt och att vi lyckas behålla och få nya digitala prenumeranter. Allt samtidigt som vi ska fortsätta att leverera lokaljournalistik i papperstidningen, eftersom väldigt, väldigt många varje dag ivrigt väntar på den, säger Helena Nyman.

Helena Nyman lämnar Arbetarbladet och tar över DT den 4 juni. Då ersätter Jacob Hilding, i dag nyhetschef och stf ansvarig utgivare, henne som ansvarig utgivare.

I DT ingår nyhetssajterna dt.se och avestatidning.com samt dagstidningarna Falu-Kuriren, Mora Tidning, Borlänge Tidning, Nya Ludvika Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Avesta Tidning och helgmagasinet Pralin.

Carl-Johan Bergman.

LÄS OCKSÅ: Carl-Johan Bergman lämnar DT – blir redaktionell chef i Mittmedia- koncernen

Mer läsning

Annons