Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heder och tack till Swedenborg!

Annons

Jag har med stort intresse följt borgerlighetens klagosång över hur utvecklingen i Dalarnas landsting passerat revy framför dess näsa. Man har ondgjort sig över arvoden och poster och påstått att socialdemokratin köpt till sig makt. Men borgargruppen med sin spillra av sjukvårdsparti kastar stora stenbumlingar i glashuset det är för alla och envar uppenbart när man skärskådar dem!

Jag fick ett tips om att det fanns ett förslag till organisation och arvoden från borgerligheten under den tid de trodde sig ha hela sjukvårdspartiets stöd och därmed makten. Läser man däri häpnar man!

Förutom att sjukvårdspartiet skulle få en post som landstingsråd och en egen politisk sekreterare, skulle man dessutom tillsätta ytterligare en halvtidstjänst. Kan någon borgare förklara vad den skulle varit till?

Man skulle dessutom skapa andra poster så att vart och ett av högdjuren i respektive borgarparti samt sjukvårdspartiet skulle bli avlönade på heltid i landstinget! För att inte detta skulle synas för mycket i pengaflödet skulle man avskaffa ett hundratal små uppdrag för det vanliga fotfolket.

Detsamma gäller i Region Dalarna. Den nye borgerliga ordföranden i "direktionen" tilldelas ett närapå fördubblat arvode jämfört med vad sossen Peter Hultqvist hade.

Samtidigt, heder och tack till en Swedenborg som stått emot alla skamangrepp och kommer att göra ett mycket gott arbete för oss vårdtagare i Ludvikatrakten och resten av länet. Det är jag övertygad om!

FOLKETS RÖST

Mer läsning

Annons