Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoras Team Vasa slog till med jätteskräll i bowlingen – klart för SM-veckan

Sverigeeliten var på plats i Stockholm med Spader dam, X-calibur och favoriterna BK Femtionian. Men, det var Hedemoras Team Vasa som stal uppmärksamheten och tog en av tre platser till SM-veckan i Skellefteå.

Annons
Hedemoras Team Vasa är klart för SM-veckan i Skellefteå efter en stark prestation. Foto: Anders Wiklund/TT

Med stabila Kicki Nordensson, två ringrostiga tjejer i Malin Larsson och Johanna Andersson, samt nykomlingen Sara Andersson, så skulle Hedemoratjejen inte ha en chans teoretiskt. Men teori och praktik är tydligen inte samma sak.

Efter en kvalomgång, där de åtta bästa lagen spelade matchspel, så tog Team vasa den åttonde och sista platsen till slutspelet med en poäng före team Skrufscha på nionde plats.

I slutspelet möttes alla lag och Vasa öppnade med förlust mot BK Eva med 2–1, för att sedan följa upp med första skrällen med 3–0 över SM-tvåan X-calibur. I matchen efteråt så mötte Vasa favoriten BK Femtionian, och öppnade med seger i första matchen med fyra poäng, men lyckades inte hålla ihop spelet utan förlorade med 2–1.

I fjärde matchen förlorade man första serien mot Hallandia med fyra pinnar, men här vände man spelet och kunde vinna med 2-1, och av bara farten gjorde man 3-0 mot AIK, innan man åkte på en 2-1 förlust mot SM-vinnarna Spader Dam.

Inför den sista matchomgången så hade Team Vasa 11 poäng på tredje plats med BK Eva jagandes på en fjärde plats med åtta poäng. När sedan BK Eva fick stryk i första serien, så kunde de inte komma ikapp Team Vasa, och tredje platsen var säkrad trots 0-3 mot Hammarby.

Nu väntar alltså spel om de ädla medaljerna under SM-veckan i Skellefteå. Det första hindret mot SM-guld är Team X-calibur med landslagstjejerna Joline Persson-Planefors, Nina Flack och Rebecka Larsen i en match om en plats i SM-finalen mot BK Femtionian med Europas bästa syskonpar samt landslagsspelaren Filippa Persson.

INSÄNT MATERIAL

 

Mer läsning

Annons