Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandalen på Vasaskolan överklagar

Annons

Den 22-årige man som satte skräck bland elever och lärare på Vasaskolan i Hedemora den 24 januari, har överklagat sin dom till Svea hovrätt.

Mannen som var drogpåverkad när han besökte högstadieskolan på morgonen, misshandlade och ofredade både elever och lärare. Falu tingsrätt fällde mannen på 14 åtalspunkter och det samlade brottsvärdet bedömdes till två års fängelse.

Tingsrätten valde dock att ge mannen skyddstillsyn med särskild behandlingsplan som påföljd.

Men den 22-årige mannen anser att han fällts för alltför många brott. Det gäller bland annat ett fall av grov misshandel som skedde i december, då han ska ha slagit en kvinna med en trasig flaska.

Mannens juridiska ombud hävdar att kvinnan var kraftigt berusad och att det saknas stödbevisning till de uppgifter hon lämnat. Enligt advokaten finns det heller inte tillräckliga bevis för att den 22-årige mannen ska anses skyldig till vapeninnehav, vilket han fälldes för av Falu tingsrätt.

Mannen har gått med på att genomgå behandling, men han vill att Svea hovrätt kortar det alternativa straff på två års som tingsrätten beslutade.

Mer läsning

Annons