Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna döms för fem bedrägerier via Facebook – "orkade inte" skicka tillbaka pengarna

En ung kvinna från Hedemora kommun annonserade ut saker i ett forum på Facebook. Fem köpare förde över pengar till kvinnan men fick aldrig några varor.
Nu döms kvinnan för fem fall av bedrägeri. Hon förnekar brott och hävdar att hon hade tänkt göra rätt för sig men att hon inte orkade skicka tillbaka pengarna till köparna.

Annons

En ung kvinna från Hedemora kommun annonserade ut saker i ett forum på Facebook. Fem köpare förde över pengar till kvinnan men fick aldrig några varor. Nu döms kvinnan för fem fall av bedrägeri.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Pengaregn över lokala föreningar i Hedemora - totalt delar kommunen ut 107 000 kronor

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 20-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Under några veckor i höstas lade kvinna ut flera annonser i ett försäljningsforum på Faceboook. Hon använde sig av flera olika alias, bland annat sitt eget namn, och annonserade ut väskor, klädesplagg samt en surfplatta.

De fem köparna förde över pengar till kvinnan men fick aldrig några varor. Det handlade om summor mellan 1 600 kronor och 2 675 kronor.

Kvinnan har förnekat brott och uppgett att hon tänkte göra rätt för sig och att hon därmed inte var ute efter att lura någon på pengar.

Hennes förklaring till det inträffade att hon mådde väldigt dåligt vid den här tiden samt att hon fick tekniska problem. Enligt henne blev hon utloggad från sina olika Facebookkonton och kunde sedan inte logga in igen. Därför kunde hon inte ta kontakt med köparna. Vid flera av tillfällena tänkte hon skicka varorna, men olika saker kom emellan och det blev aldrig av. Hon har även uppgett att hon "inte orkade skicka tillbaka pengarna" till köparna.

Falu tingsrätt anser att utredningen visar att kvinnan begått brotten. När det gäller hennes förklaring om att hon mådde väldigt dåligt vid tillfället så konstaterar tingsrätten att hon fortsatte med bedrägerierna trots att hon mådde dåligt. Dessutom konstaterar tingsrätten att kvinnan aldrig försökte att ta kontakt med köparna på nytt, efter att hon blivit utloggad.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för fem fall av bedrägeri. Hon döms till villkorlig dom samt till att betala 90 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 4 500 kronor. Dessutom ska hon betala skadestånd till de fem målsägandena på de respektive summor som de har betalat till kvinnan för varorna som de aldrig fick. Kvinnan ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons