Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Slukhål på E16 – vägen återigen öppen för trafik: "Höll på att spola bort"

Artikel 16 av 72
Vårfloden 2018
Visa alla artiklar

Under lördagen uppstod ett slukhål på E16 mellan Hofors och Falun till följd av vårfloden.
En första rapport sa att vägen skulle vara avstängd till måndagseftermiddagen, men redan under natten till söndagen öppnades vägen igen.
– Det som hände var att vägen höll på att spola bort, sa Daniel Elvingsson, arbetsledare på Peab.

Annons

Vi sände live från platsen. Se sändningen i spelaren nedan:

Runt halv tio på lördagsförmiddagen kom ett larm om en vägskada på E16 vid Ängelsfors, cirka tre kilometer efter infarten mot Långshyttan, mellan Hofors och Falun. Vid halv elva meddelade Trafikverket att det nu är stopp i båda riktningarna på vägen.

– Det är väl så att det har uppstått någon form av hål i vägbanan. Vi har fått in det via någon förbipasserande. Vi har kontaktat väghållaren och de ska se till att man kan laga det. Hålet har blivit större och växer. När jag hörde om det för ett tag sedan var det cirka två gånger tre meter, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen, vid 10.30-tiden.

Enligt en reporter som passerade sa polisen "att vägen håller på att försvinna" och polisen på plats ber även folk att vända om då köerna väntas bli kilometerlånga.

– Det som hände var att vägen höll på att spola bort eftersom det är såna enorma vattenmängder i skogen, säger Daniel Elvingsson, arbetsledare på Peab.

Hur uppstod det?

– När snön smälter så här fort och marken redan är våt, så kan den inte ta emot något mer. Allting går ner i trummor, diken, bäckar och så vidare. Den här trumman var antagligen för liten och då började det rinna runt den och då går det ganska fort när det börjar ta av gruset, säger han.

Är det här vanligt?

– Jag har inte varit med om det tidigare.

Finns det fler ställen längs vägen som är i riskzonen?

– Nej, inte vad jag vet.

Under lördagen sa Elvingsson att vägen skulle vara avstängd fram till måndag eftermiddag, men trafiken kunde släppas på igen redan under natten mot söndagen. Läs om det här!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Alla artiklar i
Vårfloden 2018