Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takida drog storpublik

/
  • Nyktert lotteri. ungdomsvägledare Isabel Ronsten samlade på nyktra namn i hinken.  Foto: Mikaela Larm
  • Peace. Plan Three gav allt inför en tunn publik, många kom sent till Daldansen på torsdagen.  Foto: Mikaela Larm
  • Flygande mattan. Några få besökare valde karusellerna istället för förbandet.  Foto: Mikaela Larm
  • Tivoligodis. Popcorn och spunnet socker gick hem även hos konsertbesökarna.  Foto: Mikaela Larm
  • Fördröjd entré. Området kring Stora scenen var fullsmockad inför Takidas konsert på torsdagen.  Foto: Mikaela Larm
  • Nära ögat. Det blev inget gosedjur den här gången.

Annons

Tivolit fick vänta, torsdagen var Svegbandet Takidas kväll. Redan klockan halv tio var området framför stora scenen fyllt av förväntansfulla tonåringar. Tivoliområdet agerade mest genomfartsområde. Men konsertbesökarna fick hålla sig till tåls.

En halvtimme försenade klev Takida ut på scenen och förbandet Plan Threes ambitiösa insats var redan glömd.

- Strax innan tio var det flera hundra vid grinden som ville komma in, så vi valde att skjuta upp konserten en halvtimme, berättar en av arrangörerna Tommy Samuelsson.

För att hålla budgeten krävdes 1500 besökare, men Takida drog 2600 och satte ribban inför helgens fortsättning. Roger Last tror starkt på Rydell och Quick och popidolen på lördagskvällen, men betonar också Fredrik och Lisa Swahns betydelse för familjeupplevelsen.

Takida utmanade publiken att hålla tonen redan första låten och fick Sveaparken att koka på torsdagskvällen.

- Nu tänkte vi köra en hårdrockslåt, så får vi se några djävulstecken i publiken, ropade Takidas sångare inför låten Evil Eye.

Luften fylldes av pekfingrar och lillfingrar. Det var ös i Sveaparken och det var ungdomarna som höll stämningen.

Mitt emot scenen stod ett lotteribord. Socialtjänsten gav nyktra ungdomar mellan tolv och arton år en chans att stoltsera med sin nykterhet. Företag i Hedemora sponsrade med priser, där första priset var en Mp3-spelare.

- För något år sedan föll en vinnare på mållinjen, han klarade inte alkotestet på scen och han skäms än idag, berättar ungdomsvägledaren Isabel Ronsten.

Över 100 ungdomar skrev sitt namn på en av de gröna lapparna i torsdagens hink och lovade att inte dricka alkohol men ingen av de 20-tal vinnarna var onykter. Alla väskor genomsöktes vid ingången och Takidas fördröjda entré bidrog också till en förhållandevis nykter tillställning innanför grindarna på torsdagen.

- Vi gick även omkring utanför staketet till platser där det brukar vara stökigt och det var mycket lugnare än vanligt, de flesta var väl på konserten, säger Beate Erichsen på Socialtjänsten.

Mer läsning

Annons