Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppar bevakningen av parkeringarna

Annons

Hedemora kommun antog att det räckte med att förlänga avtalet med vaktbolaget. Bolagets anställda skulle därmed ha rätt att kontrollera och skriva ut avgifter för felparkerade bilar. Men polisen har efter en anmälan från en felparkerare konstaterat att vakterna måste ha ett förordnande.

Kommunen har nu stoppat parkeringsvakternas arbete i väntan på att ordföranden för miljö- och byggnämnden ska ges möjlighet att underteckna ett nytt förordnande.

Under både januari och februari har ogiltiga parkeringsavgifter skrivits ut. I Vägverkets register har man nära 40 anmärkningar registrerade till och med mitten av februari. En del betalda, andra obetalda eller lämnade för indrivning.

Det är bara de avgifter som är utskrivna av vaktbolagets folk som är ogiltiga, inte de man fått av polisen. Är avgiften betald har man rätt att få pengarna tillbaka. Är den obetald bör man se till att den stryks.

I dagsläget har kommunen ingen rutin för att kontakta de som fått ogiltiga parkeringsavgifter utskrivna. Man kommer att diskutera återbetalningsrutinerna med polisen som har direktkontakt med Vägverkets konto för parkeringsavgifter.

Mer läsning

Annons