Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spöregn satte punkt för simskolan

/
  • Lillebror. Lo Skörsemo, 5 år, kom för att se på storasyster.  Foto: Mikaela Larm
  • Åskådare. Inte alla ville bada, men Elias Berglund tvekade inte en sekund.  Foto: Mikaela Larm
  • Mäkesmästare. Axel och Felix Aretorn och Elias Berglund har tillsammans tagit 32 märken i sommar.  Foto: Mikaela Larm
  • Hyllad. Sol Höglund visar stolt upp ett välförtjänt diplom.  Foto: Mikaela Larm
  • Ta skydd! Paraplyer fanns det gott om.  Foto: Mikaela Larm

Annons

- Mitt bästa är Silvermärket!

Axel Aretorn, 11 år, var stolt över att han hunnit med att ta nio märken under sommaren och Silvermärket var han allra mest stolt över. Lillebror Felix, 9 år, passade på att förklara att man inte behöver ta alla märkena i en viss följd, men höll ändå med om att silvermärket var mer värt än järnmärket, som var hans bästa.

Regnet fullkomligen öste ned när det var dags för utdelandet av diplomen. Någon konstaterade att det var varmare i vattnet än i luften och beskådade det hela från sjön. Föräldrarna stängde in sig i omklädningsrummet och spanade ut genom fönstret eller stod under paraplyet på bryggan.

Simskolan i Stjärnsund blev välbesökt och mycket uppskattad i sommar, med trettiotalet anmälda barn mot bara tjugo i Långshyttan.

- Jag åker två och en halv mil med mina barn från Bengtsbo för att vara med i Stjärnsund för det är så fint här, berättar Ingetora Aretorn.

Enligt simskollärarinnan Malin Berglund har det kommit barn varje dag, oavsett det övervägande regniga och molniga vädret. Ingetora Aretorn hoppas på att simskolan får stanna i Stjärnsund nästa år. Innan den här sommaren låg simskolan nere de föregående två somrarna.

På fredagen fick först märkestagarna simma några längder innan nybörjargruppen hoppade i vattnet. Men barnen ville inte sluta lära sig bara för att det var avslutningsdag.

- Jag ska prova simma bara med en flytplatta för första gången nu, berättar Tuva Bergstad, 5 år.

Mer läsning

Annons