Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex dagar i rätten för vandalen på skolan

Annons

Händelserna på morgonen den 24 januari ledde till drygt 20 åtalspunkter. Tillsammans med brottsmisstankar från andra tillfällen blev det totalt 27 åtalspunkter. Misshandel, ofredande, sexuellt ofredande och skadegörelse dominerar. Därutöver finns åtal för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, hets mot folkgrupp, vapenbrott, narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

Mannen gick in på Vasaskolan kraftigt drogpåverkad och slog och sparkade vilt omkring sig samtidigt som han hotade och trakasserade och vrålade rasistiska slagord. Många ur skolans personal och elever blev offer för mannens vilda framfart.

Rättegången inleds på torsdag och fortsätter på fredag. Tisdag den 6 mars är nästa rättegångsdag, följt av måndag den 12 mars. De två avslutande rättegångsdagarna är planerade till fredag den 16 mars och torsdag den 22 mars.

Det är ytterst sällan som en rättegång tar så många dagar i anspråk. I rättegången ska de flesta av 23-åringens offer förhöras tillsammans med ett stort antal vittnen.

Mer läsning

Annons