Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säterbo bakom många brott

Annons

De båda innehade tillsammans 261 gram amfetamin i syfte att sälja det. Händelsen betraktas som grovt narkotikabrott.

Vidare han 25-åringen under perioden juni-december 2006 vid flera tillfällen på olika platser i Dalarna, bland annat i Falun och Borlänge, innehaft och överlåtit 65 gram amfetamin, varav 60 gram till en 28-årig Falubo och fem gram till en 25-årig Gustafsbo.

Flubon åtalas för narkotikabrott då han under perioden juni-december 2006 på olika platser i Dalarna förvärvat sammanlagt 60 gram amfetamin uppdelat på mellan ett och fem gram per tillfälle.

Gustafsbon åtalas för narkotikabrott och medhjälp till narkotikabrott. Han har fungerat som kontakt mellan 25-åringen från Säter och Falubon. Dessutom har Gustafsbon själv förvärvat fem gram amfetamin av Säterbon.

I stämningen mot Säterbon yrkas även på kvarstad på delar av hans egendom med tanke på att hans inte ska göra sig av med egendom eller på annat sätt dra sig undan fordringar han har på sig från olika brott han misstänks för.

Här handlar det om totalt 13 åtalspunkter mot Säterbon som finns i en tilläggsstämning.

Det rör sig om misstänkt narkotikabrott i sju fall, både innehav och bruk, och i de flesta fall då ringa narkotikabrott. Han misstänks även för ringa dopningsbrott då han innehaft två ampuller buldenonudecylenat, som är dopningsmedel.

Säterbon misstänks även för ett fall av vapenbrott och ett fall av brott mot vapenlagen. I det första fallet har han den 16 januari 2006 i sin lägenhet i Säter innehaft underbeslag till en AK4, två askar hagelpatroner, sju kaliber 22 patroner, åtta normapatroner 308, en Gyttorp hagelpatron och sju patroner utan att ha rätt till det. I det andra fallet, den 17 januari 2006, har han innehaft 53 patroner kaliber 22 utan att ha rätt till det.

Till detta ska läggas grov misshandel. Den 3 juli 2005 på Salutorget i Säter har Säterbon tillsammans med några andra personer misshandlat en person med både slag och sparkar och avslutat misshandeln genom att hoppa på mannens huvud.

Vidare misstänks Säterbon för stöld. Den 10-12 maj 2006 har han gjort inbrott i ett källarförråd på Stiftelsevägen i Gustafs och stulit bland annat flera sågar. Värdet av det stulna uppgick till cirka 9 000 kronor. Han misstänks även för att under hösten 2005 ha gjort inbrott i ett fritidshus i Dalkarlsnäs i Säter och stulit verktyg, husgeråd och kläder.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons