Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket samlade Lions i Hedemora in: "Vi är mycket nöjda"

Sedan den sista helgen i september har Lions samlat in pengar för Världens Barn. I lördags avslutade man insamlingen på ett storslaget sätt. Nämligen i form av en ljuskväll fylld med marschaller och fyrverkerier. Och nu har man även tagit fram ett resultat.

Annons

– Runt 80-90000 har vi fått in, så vi är mycket nöjda, säger Christer Kärvemo som är en av personerna som verkar för Lions i Hedemora.

Christer menar att man inte bara är nöjda över den insamlade summan, utan även att det kom så pass mycket folk till Sveaparken i lördags. Trots att kvällen bjöd på ett riktigt busväder.

– Det var blåsigt och kyligt. Vi visste inte in i det längsta om vi skulle kunna tända några marschaller, säger Christer.

LÄS MER: Lions i Hedemora förbereder ljuskväll för Världens Barn

Man lyckades till slut trotsa höstrusket och tända de 1300 marschallerna som var utplacerade i parken. Och det var inte det enda ljusskådespel som kvällen bjöd på.

– Mycket folk kom för fyrverkeriet, vilket innebär att vi sålde väldigt bra i serveringen, säger Christer.

Han vill dock poängtera att fyrverkerierna i sig inte innebar någon kostnad, något som han menar att många retat upp sig på i efterhand.

– Det gnälls på att vi har tappat pengar på fyrverkeriet, men det har vi inte alls gjort för vi fick det sponsrat, säger Christer som tillägger att man är tacksam över alla sponsorer som bidrar till insamlingen.

LÄS MER: Mysig ljuskväll lockade många

Under insamlingsperioden har man skramlat med bössor på flera ställen i Hedemora. Ett tillvägagångssätt som, enligt Christer, många känner till och som bidrar till att höja den totala slutsumman.

– Många bäckar små. Det blir ju pengar där och folk är trogna mot den här sortens insamlingar, säger Christer.

Mer läsning

Annons