Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridsällskap på långritt

/

Annons

– I dag blev vi tio stycken - mammor och barn. Vi har precis fikat och nu ska vi vända hemåt igen, säger Carina Arvidsson, ordförande i föreningen.

Hon berättar att föreningen består av ett 50-tal medlemmar - flickor och damer, och att ungdomarna blir allt aktivare.

– Vi är ingen tävlingsförening. Vi är en familjeklubb där alla rider privat på egen häst. Men vi bjuder in ridlärare regelbundet för att vi ska kunna utvecklas på hästryggen.

På vintern håller de till i ett privat ridhus i Moren och på sommaren på sin egen utomhusbana i Hysta där de också har ett klubbhus.

– I år kommer vi att ha en hel del extra arrangemang eftersom vi fått pengar från Handslaget.

Varje helg i april och maj kommer instruktörer till Hysta för att undervisa i hopp, dressyr och körning. Tanken är att medlemmar ska prova på de olika alternativen.

– Det blir också ridläger samt vuxenläger i sommar, berättar Eva Cromsjö och Anna Maria Gylling. Och hästens dag någon gång i mitten av juli då medlemmarna får möjlighet att visa upp vad de lärt sig.

Lördagens ritt från Stocksbro kvarn till Rankhyttan, var till allas belåtelse. Solen bidrog till att höja stämningen, gräset var tillräckligt torrt för en vilostunde och fikat smakade ypperligt efter två timmars ritt genom skogen.

– Ja verkligen. Det är roligt att rida gemensamt, särskilt när vi gör långritter. Vi är ett bra kompisgäng som kommer ut på äventyr tillsammans. Och vi lär av varandra.

Mer läsning

Annons