Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor: "En muslimsk maffia i Hedemora"

En muslimsk maffia i Hedemora Kommun trakasserar människor, så står det i en skrivelse av rektorn på SFI i Hedemora som P4 Dalarna tagit del av. Polisen i Hedemora känner inte igen bilden av en muslimsk maffia.

Annons

Skrivelsen gick ut till flera tjänstemän i kommunen. Rektorn vill själv inte svara på några frågor angående utskicket eller om formuleringen "muslimsk maffia". Skrivelsen skickades dagen efter att Mostafa Geha mordhotades. Geha är anställd vid vuxenutbildningen och politiker för Liberalerna i Hedemora kommun.

Läs: Mordhotad efter manifestation mot våld

– Jag upplever det som att det finns en stark grupp muslimer, man kan kalla dem för muslimsk maffia, i Hedemora. De är hotfulla och trakasserande mot personer som anpassar sig till livet i Sverige... Står att läsa i utskicket enligt P4 Dalarna.

– Brevet innehåller vissa delar som inte är helt klockrena och som kan misstolkas, säger Stefan Grybb, bildningschef i Hedemora, till P4.

Kommunpolisen i Hedemora och Avesta, Thomas Nordström känner inte igen någon bild av att det ska finnas en muslimsk maffia i Hedemora.– Det är inget jag kan kommentera och det är inget jag känner igen, säger han till P4.

Thomas Nordström bekräftar dock att människor känner sig otrygga och är rädda för trakasserier. Han uppger att det är något som Polisen undersöker.

Tidningen har talat med rektorn som inte vill kommentera utskicket.

Läs också: Ung kvinna ofredad i Hedemora

Se: Här lyfts frågan om hedersförtryck: "Sker i det tysta"

Mer läsning

Annons