Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prärievargarna laddar inför Daldansen

/
  • Tillit. Ett av momenten i cheerleading är akrobatik. – Det gäller att ha förtroende och lita på varandra när man håller på med hög akrobatik, säger Lillan Magnusson.  Foto: Staffan Alberts
  • Timing och teknik är a och o inom cheerleading.  Foto: Staffan Alberts

Annons

Lillan Magnusson är imponerad av tjejerna. På tre dagar har de haft 20 intensiva timmar av träning och de är fortfarande fräscha. Knäna värker och benen är möra, men det mesta verkar sitta på plats. Innan sista passet byter de om till tävlingsdressen och kör igenom allt en sista gång.

Programmet är fem minuter långt. Vanligtvis, när det är tävling, brukar det vara halva tiden.

- Efter två och en halv minut är man helt slut, nu har vi dubbelt så lång tid, säger Lillan Magnusson och torkar svetten ur pannan. Hon har hållit på med cheerleading sedan 1993, men Coyote har bara funnits sedan september.

Ändå har de redan hunnit med både SM och DM.

- Med blandat resultat, säger Lillan Magnusson, men det är inte det som är det viktiga.

Filmen "Bring it on", verkar vara en stor inspirationskälla bland cheerleading tjejerna. I den håller de på med "riktig" cheerleading, och inte den där lättsamma varianten man ser på hockeymatcher.

- Ja, vi håller ju inte riktigt på med de som Leksandstjejerna gör, det här är en annan nivå, säger Lillan Magnusson.

Fyra moment ingår i den mångsidiga sporten, dans, hopp, akrobatik och gymnastik. Till framträdandet på fredag har de tagit bort gymnastikmomentet, med volter och saltomortaler, eftersom de inte kan ha några mattor på scenen.

- Cheerleading innehåller allt, det är därför det är så kul, säger Pernilla Strömberg. Framförallt är det kul med bygg, då man får kasta upp folk i luften.

Mer läsning

Annons