Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pålsmässomarknaden utan sol

/

Annons

Knallar från hela landet intog centrala Hedemora under fredagen, det kyilga vädret till trots. Besökarna lyste inte heller med sin frånvaro, men det var relativt glest och lättframkomligt mellan stånden.

Barnens favoriter var helumballongerna, som hört marknader till i åratal. Skillnaden mellan nutida och dåtida ballonger är Pokemonmotiven istället för Nalle Puh och Bamse.

Kokosbollar, brända mandlar, hjortronsylt och godis i alla former, varvades på fredagen med kläder, plånböcker och strumpor på borden. Kött och ost i flera former och prisklasser låg utspridda metervis.

En nykomling bland borden var Gammelgården, som passade på att värva nya medlemmar. Ville man bli medlem direkt på fredagen, så fick man en tävlingsblankett och möjlighet att vinna även nästa års medlemsavgift. Tävlingen gick ut på att gissa funktionen på gamla verktyg utspridda på ett bord. Allmänheten fick även en chans att hjälpa Gammelgården med att förstå sig på några objekt ingen inblandad vet funktionen på i nuläget.

Helgens Pålsmässomarknad är den elfte i ordningen och fortsätter på lördagen mellan klockan 10 och 16.

Mer läsning

Annons