Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okänd man hotade elev utanför skola

På måndagseftermiddagen ska en obehörig person ha uppträtt hotfullt och aggressivt mot ett barn utanför Vikmanshyttans skola.

Annons

Enligt uppgifter till tidningen stod eleven och väntade på bussen när en okänd man ska ha kommit fram och tagit tag i barnet på ett aggressivt sätt.

– Det har hänt en incident nere vid busshållplatsen vid tvåtiden på eftermiddagen, mer vill jag inte kommentera innan vi har all information. Men vi har allt under kontroll, säger Marith Göransson, rektor på Vikmanshyttans skola.

Blev eleven skadad?

– Det beror på hur man definierar skada, men en obehörig person har uppfört sig hotfullt mot en av eleverna som väntade på bussen, och eleven har blivit vidrörd av personen på fel sätt.

Läs mer: Man försökte föra bort barn från Östra skolan

Enligt Marith Göransson ska det inte handla om ett sexuellt ofredande, och föräldrarna till barnen som befann sig vid busshållplatsen har informerats om händelsen.

– I dag på morgonen har vi i personalen pratat med den berörda klassen, och vi kommer att informera alla föräldrar genom att skriva på skolans plattform. Under onsdagen har vi haft en skolsköterska, kurator och all personal på plats för elever som vill prata.

Hur mår eleverna i dag?

– De är upprörda, och blir såklart skärrade.

Enligt skolan har händelsen polisanmälts, men polisen hade på onsdagseftermiddagen inte fått in någon anmälan.

Mer läsning

Annons