Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gym öppnat i gammal biograf

/
  • 18 maskiner för konditionen och 25 för styrkan ryms i den gamla biograflokalen där friskvårdscentret iForm nu håller till. En trappa ned kan de som vill träna med lösa vikter.  Foto: Eva Langefalk
  • Kjell Rosén, kultur- och fritidsnämndens chef välkomnades av iForms distriktschef i Dalarna, Jonas Langetz.  Foto: Eva Langefalk

Annons

I den före detta biografen på Stationsgatan finns nu ett toppmodernt gym med 18 konditionsmaskiner och 25 styrkemaskiner och bara väntar på träningssugna Hedemorabor. Det är iForm Friskvårdscenter som etablerat sig i Hedemora och distriktsansvarig för Dalarna, Jonas Langetz, ser framtiden an med tillförsikt .

- Intresset har varit jättestort, trots att Hedemora är en sådan liten ort. Över 35 stycken har föranmält intresse att träna hos oss, mest kvinnor. Extremt många kvinnor.

Gymet vänder sig till alla över 16 år, och har till och med pensionärsrabatt. På övriga anläggningar i Haninge, Kinna, Lidingö och Vasastan i Stockholm, finns också Funky kids, en rörelseverksamhet för barn. Enligt Jonas Langetz pågår förhandlingar med hyresvärden för att få hyra mer lokalyta och göra i ordning även för den typen av verksamhet i Hedemora.

Dessutom kommer det att finnas möjlighet att träna från arla morgon till midnatt.

Camilla Tallqvist är en av de inbjudna VIP-gästerna, hon representerar Hedemora träningsverk.

- Konkurrens är aldrig fel, säger hon. Jag tror absolut att de fyller en funktion eftersom den här typen av maskiner inte finns någon annanstans i Hedemora, säger hon och tillägger att hon inte är orolig för att iForm kommer att "ta" kunder av Hedemora träningsverk, utan att de till och med kanske kan hitta ett sätt att samarbeta i framtiden.

Mer läsning

Annons