Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Hedemoras företagare hyllas

Årets nytänkare, årets landsbygdsutvecklare och årets ungdomsföretagare. Det är några av priserna som ska delas ut på lördagens företagsgala på Hedemora stadshotell.

Annons

Galan har varit fullbokad sedan biljetterna släpptes i början på oktober, och under kvällen kommer vinnare i nio olika kategorier att ta emot pris.

– Syftet med galan är att hylla de företag och företagsledare som har gjort något speciellt under året, säger Anna Malmestrand på Hedemora Näringsliv.

Läs om förra årets gala: Många företagare prisades på fullsatt företagsgala – läs alla motiveringarna

Företagsgalan arrangerades första gången 2005, och har sedan dess anordnats på olika platser och i olika former. De senaste tre åren har galan hållits på Hedemora stadshotell, och även förra året var den fullbokad långt i förväg.

– Det blir mat och underhållning i samband med prisutdelningen. Stefan Olsson från Hedemora, som är kapellmästare i tv-programmet ”Så mycket bättre”, uppträder tillsammans med band. Kvällens konferencier är Åke Ljungberg, som är ordförande i teaterföreningen Humus, berättar Anna Malmestrand.

Läs mer: Framgångsrikt företag utvecklar sin verksamhet: "Det kan bli fler arbetstillfällen"

Förra årets pristagare. Bakre raden från vänster: Olle Bengtsson, Elving Långdahl, Jerry Långdahl, Per Risvall, Joacim Pallin och Daniel Erlandsson. Främre raden från vänster: Isa Ewert, Felicia Larsson, Emelie Larsson, Marita Gunnarsson och Yvonne Pallin.

Juryn består av representanter för Hedemora kommun, Företagarna Hedemora, Hedemora Näringsliv AB, Hedemora Köpmannaförening och Hedemora Industrigrupp, och alla som velat har fått komma med förslag till jurygruppen. Vinnarna i de olika kategorierna nomineras till Stjärngalan 2017, där de får representera Hedemora regionalt.

Under kvällen kommer även två mästarbrev och ett gesällbrev att delas ut, och en ung företagare får ta emot ett stipendium på 5000 kronor.

– Det finns många småföretag i kommunen, och det är stor spridning bland branscher. På företagsgalan kommer företagen samman och träffas, och de som hyllas får lite uppskattning. Det ska vara kul att driva företag i Hedemora, säger Anna Malmestrand.

Företagsgalan arrangeras av Hedemora Näringsliv och Företagarna Hedemora i samarbete med Södra Dalarnas Sparbank, Hedemora kommun, Dalarnas Tidningar, Hedemora Industrigrupp, Hedemora Näringslivsintressenter och Hedemora Köpmannaförening.

Läs mer: Företag som vill bygga prioriteras

Mer läsning

Annons