Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Harry Potter i Dalarna

/
  • Trollkarlsfeber. Mugglaren Daniel Pengstad på Bokia i Hedemora ska precis låsa in kartongerna med Harry Potterböcker i ett förråd. – Skulle vi sälja böckerna innan lördag skulle J. K. Rowling kunna stämma Bokia på miljonbelopp, säger han.  Foto: Jenny Lagerstedt

Annons

Redan i torsdags började folk köa utanför boklådor i Stockholm och runt om i världen inför släppet av Harry Potter and the Deathly Hallows. I Hedemora är Harry Potterfebern inte riktigt lika påtaglig. Men enligt Daniel Pengstad på Bokia i Hedemora kommer det absolut att säljas böcker på lördag.

- Vi räknar med att alla böcker vi har fått in nu till världspremiären kommer att sälja slut på lördag. Vi har redan beställt in ännu fler exemplar av boken, säger han.

Enligt ett avtal som Bokia och alla andra bokhandlar skrivit med Harry Potterbokförlaget Bloomsbury måste böckerna hållas inlåsta fram till den tjugoförsta juli. De får inte under några som helst omständigheter läsas, fotas eller filmas. Och Daniel Pengstad lovar och svär att han inte har bläddrat i boken.

- Ärligt talat så är jag inte så värst intresserad. Jag var väl för gammal när den första boken kom, säger han.

Om fyra månader kommer boken att släppas i svensk översättning, då med titeln Harry Potter och dödsrelikerna.

Mer läsning

Annons