Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myndighet ska ha lämnat ut sekretessbelagda uppgifter – "Känner mig totalt utelämnad"

Hedemorakvinnan ska ha fått ett brev från Försäkringskassan som innehöll en annan persons personuppgifter. Nu har hon gjort en anmälan till justitieombudsmannen.

Annons

En kvinna i Hedemora har gjort en anmälan till justitieombudsmannen efter att hon ska ha fått ett brev från Försäkringskassan som innehöll en annan persons personuppgifter.

En kvinna i Hedemora hade beställt information från Försäkringskassan. När svarskuvertet, som var adresset till henne, väl damp ner i brevlådan ska det, förutom två bilagor med kvinnans egna personuppgifter, även ha innehållit ett tredje med någon annans uppgifter.

Kvinnan, som blev orolig över vart hennes uppgifter tagit vägen, beslutade sig för att vända sig till JO – justitieobudsmannen – med en anmälan.

I den skriver hon bland annat att hon vänt sig till Försäkringskassan, som ska ha sagt att de ska se över sina rutiner, men att hon inte tycker sig ha fått svar på vad som händer med hennes egna uppgifter. "Det vill ingen svara på", skriver hon och fortsätter:

"Jag känner mig totalt utelämnad av en myndighet som borde ha sekretess och inte lämna ut människor på det här viset",

Nu kräver JO att myndigheten bemöter kvinnans uppgifter. De har fram till den 2 maj på sig att komma med ett yttrande.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons