Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen kysste tonårsflicka mot hennes vilja – döms nu för sexuellt ofredande

En man i 25-årsåldern har dömts till dagsböter för sexuellt ofredande. Brottet begicks i maj i år, i Hedemora kommun.
Mannen tvingade då till sig en kyss av en tonårsflicka.
Mannen förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i en Stockholmsförort. Han har nu dömts för sexuellt ofredande mot en tonårsflicka som han är bekant med.

I maj i år befann sig mannen på en plats i Hedemora kommun där han umgicks med tonårsflickan. Flickan har berättat att mannen frågade om han kunde få en puss och att när hon sade nej så tog mannen tag om hennes haka och kysste henne på munnen, vilket flickan tyckte var väldigt obehagligt.

Mannen å sin sida hävdar att detta inte alls stämmer. Hon förstår inte varför flickan påstår att han skulle ha kysst henne och hävdar att han inte alls är intresserad av flickan annat än som vän.

Direkt efter händelsen hörde flickan av sig till sin ex-pojkvän och berättade om händelsen. Han har sedan vittnat om att flickan var upprörd och lät skakig på rösten, som om hon precis hade gråtit.

Flickans närstående har berättat om att flickan efter händelsen varit nedstämd och inåtvänd och att händelsen har påverkat henne mycket.

En man i 25-årsåldern från en Stockholmsförort har dömts till dagsböter för sexuellt ofredande, ett brott som begicks i Hedemora kommun i maj i år.

Falu tingsrätt konstaterar att ord står mot ord. Däremot konstaterar tingsrätten att flickan framstår som trovärdig och har lämnat en återhållsam med detaljerad beskrivning av händelseförloppet.

En sms-konversation mellan mannen och flickan visar att mannen skrivit och frågat när han skulle få en puss av flickan, vilket tingsrätten anser inte stämmer överens med mannens vittnesmål om att han inte alls var intresserad av flickan.

Falu tingsrätt anser att det står klart att mannen har begått brottet och att han har kränkt flickans sexuella integritet.

Falu tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande. Mannen döms till att betala 50 dagsböter à 100 kronor, sammanlagt 5 000 kronor. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan, för kränkningen, samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons