Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för mordbrand

/

Annons

Vid tretiden natten mot lördagen började det brinna i hallen till en lägenhet i ett flerfamiljshus i centrala Krylbo. När räddningstjänsten kom brann det i hall och sovrum och lägenheten var kraftigt rökfylld. Vidare spridning av branden stoppades av räddningstjänsten.

- Eftersom det var ett trähus och översta våningen fick vi evakuera. Den lägenhet som var drabbad blev totalförstörd men vad vi såg så gick det att bo kvar i övriga lägenheter, berättar Thomas Eibrant, styrkeledare.

En kvinna skadades men omfattningen av skadorna var oklara, hon var vid medvetande och kunde själv ta sig ut från tredje våningen. Kvinnan fördes till Avesta lasarett för vård. En katt och en hund som fanns i den rökfyllda lägenheten dog.

Några timmar efter branden kunde polisen gripa och sedan anhålla en man misstänkt för mordbrand, det var strax före klockan sju på morgonen som mannen anhölls.

Enligt vakthavande befäl vid polisen, Yasemin Mollaoglu, misstänkte man omgående att branden var anlagd på något sätt och misstankarna riktades mot en person. Genom förhör med grannar och vittnen fick polisen en klarare bild av vad som inträffat under natten och morgontimmarna.

- Vi jobbar med att se om det finns något motiv för det här och tittar på relationer och allt sådant kring kvinnan, berättar Yasemin Mollaoglu.

Vilken relation den anhållne mannen har till kvinnan uttalar sig polisen inte om i det här skedet av förundersökningen.

Lägenheten är nu avspärrad och polisen kommer att göra en teknisk undersökning av brotts- och brandplatsen.

Mer läsning

Annons