Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livbåtar förstörs

/
  • På fel ställe. Livbåten vid Hönsan ska hänga på en ställning vid stranden, men oftast driver den någonstans på vattnet.
  • Ska målas. – Om det händer en olycka och livbåten inte finns på rätt plats kan det sluta mycket illa, säger Sonny Fredriksson. För att livbåten inte ska användas när den inte behövs ska den nu målas med en kladdig färg som ska avskräcka klåfingriga personer.

Annons

Livbåten vid Hönsan ska egentligen sitta på en ställning vid stranden, men någon eller några roar sig ofta med att lägga den i vattnet och låta den driva iväg. Ibland hittas båten på andra sidan sjön och det tar mycket tid att ställa allt i sin ordning.

- Grindarna till badet är låsta och några använder livbåten för att ta sig in på bryggan, berättar Sonny Fredriksson.

Badet öppnas inte förrän dykare har kontrollerat vad som finns under vattenytan kring hopptornet.

- Det händer att folk kastar ner järnrör och liknande från hopptorn så därför är det inte tillåtet att hoppa från tornet innan vi har öppnat för säsongen, säger Sonny Fredriksson.

Han berättar att skyltar som talar om att det är absolut förbjudet att använda hopptornet rivs ner efter bara ett par timmar.

- Våren kom tidigt i år och vi ska dyka så fort som möjligt.

För att försöka förhindra att livbåten används till fel syfte ska den målas med en speciell färg som kladdar av sig på kläder.

- Om föräldrar ser det på sina ungar vet de var de kan ha varit, menar Sonny Fredriksson.

Han uppmanar även föräldrar att ta sig en vända förbi badet då och då eftersom det ofta samlas många ungdomar där på kvällarna.

Det är inte bara vid Hönsan som det förekommer sabotage.

- Livbåten i Rällingen släpps också iväg och i Vikmanshyttan har båten använts till fiske. Det har också hänt att repet till livbojen har klippts av och använts som tvättlina av folk som campat.

Mer läsning

Annons