Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuner inför tak för antal medarbetare per chef – dalakommun lyfts fram

Hedemora är en av de kommuner som sätter ett riktmärke på hur många medarbetare som en chef kan ha.
Det visar en kartläggning som fackförbundet Vision har gjort.
I Hedemora kommun är målsättningen att varje kommunal chef ska ha som mest 25-30 medarbetare.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Det blir inget förbud mot studentflak – här är reglerna som måste följas

I kartläggningen har Vision kontaktat 200 kommuner för att ta redan på om de har infört något tak för antal medarbetare som varje kommunal chef har. Vision konstaterar i sin kartläggning att det blir allt vanligare att kommunerna inför sådana här tak.

"Chefer i välfärden ansvarar i dag för ett stort antal medarbetare. Svårast är situationen inom äldreomsorgen där sju av tio chefer har fler än 30 medarbetare, enligt en enkät från Vision. Att ha upp till 60 är inte ovanligt, och det är betydligt fler jämfört med i övriga branscher.

Men nu finns det tecken på en förändring. En kartläggning som Vision har gjort visar att det pågår många viktiga initiativ runt om i landet för att förbättra chefers förutsättningar. Den vanligaste åtgärden är att kommunen anställer fler chefer för att minska antal medarbetare per chef", skriver Vision i ett pressmeddelande.

– Medvetenheten kring chefers förutsättningar har ökat, och vi ser att allt fler kommuner jobbar med riktmärken för ett rimligt antal medarbetare per chef. Antalet kan variera mellan olika arbetsplatser och branscher, men Vision anser att ingen chef ska ha fler än 25 medarbetare, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i ett pressmeddelande.

Av dalakommunerna lyfts Hedemora kommun fram som ett gott exempel när det gäller att sätta tak för antalet medarbetare för varje kommunal chef. Detta enligt Visions kartläggning av kommunerna.

Vision skriver vidare att det även lyfts fram i den avsiktförklaring för friskare arbetsplatser, som Sveriges Kommuner och Landsting har tecknat med bland andra Vision, att ett rimligt medarbetarantal för chefer är en av de viktigaste åtgärderna för att minska ohälsan.

– Kommuner som jobbar med ett närvarande ledarskap märker ofta resultat i form av större arbetsglädje och mindre stress. Nu behöver fler arbetsgivare ta efter. När chefer får möjlighet att fokusera på sitt ledarskap så bidrar det till ett mänskligt arbetsliv och en bättre kvalitet i verksamheten, säger Veronica Magnusson i pressmeddelandet.

I Dalarna lyfts Hedemora kommun fram som ett gott exempel av Vision. Så här skriver fackförbundet om Hedemora:

"Kommunen har satt upp som mål att minska sjukfrånvaron bland personalen. Ett led i arbetet är att öka förutsättningarna för cheferna att hinna med alla delar inom sina uppdrag. För att underlätta arbetsmiljöarbetet är målsättningen att varje chef i kommunen ska ha som mest 25-30 medarbetare enligt kommunstyrelsen", skriver Vision.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons