Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd i Hedemora lämnar sitt uppdrag – slutar i december

Från och med årsskiftet får Hedemora kommun ett nytt kommunalråd. Ulf Hansson (S) meddelade under tisdagseftermiddagen att han lämnar sitt uppdrag, som han haft sedan 2009, i slutet av december. Hans efterträdare blir Ola Gilén.

Annons

Det var under en presskonferens som hölls på tisdagseftermiddagen som Ulf Hansson (S) meddelade att han lämnar sitt uppdrag som kommunalråd i Hedemora kommun.

– Det var så att jag blev tillfrågad om jag ville ställa upp i fyra år till, men när jag tänkte på det och pratade med styrelsen så har jag kommit fram till att jag ska sluta nu vid årsskiftet, säger Hansson om beslutet.

Läs även: Oppositionsrådet i Hedemora hoppar av på grund av hot

Hansson valdes till kommunalråd år 2009 och tycker själv att han haft uppdraget under en lång period.

– Det är lämpligt att jag kliver av, tycker jag. Jag har varit kommunalråd längst av alla socialdemokratiska kommunalråd. Vad jag vet så är det bara Ulrika Liljeberg, som sitter i Leksand som centerpartistiskt kommunalråd, som varit längre, säger Hansson.

Ulf Hansson (S) lämnar sitt uppdrag som kommunalråd i Hedemora kommun.

Ulf Hanssons efterträdare kommer att bli Ola Gilén (S), som i dag är 1:e vice ordförande i Hedemora kommuns omsorgsnämnd.

Gilén tar över uppdraget från och med den 1 januari 2018.

– Jag tycker att det är bra att väljarna får reda på vem de har som första namn hos Socialdemokraterna inför valet, kommenterar Hansson.

Läs också: Efter Dan Nygrens avgång – så går kommunen vidare

Vad framtiden kommer att innebära för Hansson, efter att ha hjälpt Gilén in i rollen som kommunalråd, är i nuläget oklart. Men han är inte främmande för att fortsätta inom politiken genom mindre uppdrag.

– Jag skulle kunna tänka mig att sitta i jävsnämnden, som kan bli aktuell, eller kanske sitta som ledamot i en styrelse till något av bolagen. Men det blir i så fall efter valet, säger Hansson.

Hedemora har ytterligare ett kommunalråd i form av Kristina Lundgren (C).

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning