Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kitschig kulturnatt

/

Annons

Den egentliga Kulturnatten börjar först 18.00 och pågår fram till midnatt, men i Sveaparken tjuvstartar man redan 15.00 med Barnens dag i form av barnaktiviteter och underhållning.

Längs skyltfönstren på Åsgatan kommer föreningen Hantverk och design ställa ut verk av konstnärer med lokal anknytning. Utställning blir det även på Wahlmanska huset på temat kitsch.

I Hedemora kyrka blir det som vanligt skaparverkstad för barn och möjlighet att blicka ut över staden från toppen av kyrktornet. Jazzbandet Trio H-berg ger en konsert.

Den danssugne kan pröva på både svenskt och orientaliskt. I Musikcentrum ger Ulrika Lönnback en magdansföreställning med workshop och på Gammelgården kan man få en kortkurs i svensk folkdans.

På Hökartorget kommer lärare och ungdomar från Cirkus cirkörs cirkörsgymnasium att uppträda. En av eleverna visar sina trollkonster inne på Waynes coffee.

Jan Ivåker kommer att skulptera live med motorsåg. Var är ännu inte bestämt. Det ska ju helst vara någonstans där motorljudet inte stör grannarna för mycket.

Annat motorljud blir det från Borlänge mopedveteraner. Alla ägare till veteranmopeder är välkomna att delta. Gamla motorfordon finns även till beskådan på MC-museet som håller öppet under kvällen.

På kultur- och fritidsförvaltningen har man en idé om att ungdomar ska kunna MMS:a bilder under kvällen som projiceras på en duk.

- Men mycket är ännu oklart, säger fritidskonsulent Jan "Joppen" Olsson.

Till oklarheterna hör underhållningen på Stora torget. Förvaltningen har skickat ut brev till gymnasiets estetelever med en förfrågan om de vill medverka eller om de har något bra tips.

- Det går bra att höra av sig till mig, säger Joppen.

Mer läsning

Annons