Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända författare gör besök i Hedemora – nu avslöjas namnen på årets föreläsare

Nu är det klart vilka författare som kommer till Hedemora stadsbibliotek under hösten. Mångfaldigt prisade Aino Trosell, Hedemorabördige Björn af Kleen och Christna Wahldén från Uppsala, som skrivit både kriminalromaner och barn- och ungdomsböcker, håller i varsin författarafton.

Annons

Författaraftnarna i Hedemora är en återkommande och uppskattad serie, nu för elfte säsongen i följd. Varje författarmöte lockar i snitt 60 besökare och den som vill vara säker på att få tag i en biljett, bör vara ute i god tid.

Aino Trosell kommer till stadsbiblioteket den 18 oktober.

Först ut är Malungsfödda Aino Trosell, som skrivit i flera olika genrer. Ett tjugotal romaner, noveller, pjäser, filmmanus och dikter har det blivit genom åren. Hon brukar räknas till de moderna arbetarförfattarna tillsammans med bland andra Elsie Johansson och Göran Greider. Aino Trosell debuterade 1978 med romanen "Socialsvängen" och hon har vunnit priser för bästa kriminalroman, Sveriges Radios romanpris och mycket annat.

I höst är hon aktuell med boken ”Helmers vals” som är inspirerad av hennes pappas liv och hennes egen uppväxt. Till Hedemora kommer Aino Trosell den 18 oktober klockan 19.00.

LÄS MER om Aino Trosell

Den 22 november kommer Björn af Kleen till uppväxtstaden Hedemora.

Björn af Kleen som växte upp i Hedemora, väckte stor uppståndelse i våras med sitt reportage om hur Sverigedemokraterna vinner allt fler väljare på Östermalm. Något som väckte ont blod bland invånare i huvudstadens mest välbärgade stadsdel.

Han har också granskat den nutida svenska adeln i boken "Jorden de ärvde" och blivit utnämnd till årets stilist av tidningen Journalisten. I höst är med boken "Zlatan, Silvia och andra svenskar" som tar upp olika sätt att se på svenskhet. Björn af Kleen kommer till Hedemora den 22 november klockan 19.00.

LÄS MER: Björn af Kleen är årets stilist

Christina Wahldén som bland annat skrivit den uppmärksammade ungdomsboken

Den som tänkt gå till säsongens sista författarafton, får ge sig till tåls till nästa år. Den 25 januari klockan 19.00, kommer författaren och journalisten Christina Wahldén till stadsbiblioteket. Hon kommer från Järfälla men bor numera i Uppsala. Under 25 år var Christina Wahldén anställd på Svenska Dagbladet och halva den tiden var hon kriminalreporter på tidningen.

Hon har framför allt skrivit ungdomsromaner, men även tre deckare och en reportagbok på uppdrag av Röda Korset, om sexuellt våld mot kvinnor i väpnade konflikter. I höst är Christina Wahldén aktuell med sin andra historiska roman "Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman".

LÄS MER om Christina Wahldén

Mer läsning

Annons