Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzmusik under bar himmel

/
  • Eftertraktad gitarrist. Mattias Windemo har spelat på flera stora scener i Sverige och utomlands.  Foto: Staffan Alberts
  • Trioliv kom till kolruinen i Grängshammar. Clas Lassbo spelar bas, Mattias Windemo spelar gitarr och Lisa Björänge sjunger. Deras Repertoar består av jazz och visor.  Foto: Staffan Alberts

Annons

Bredvid Silvbergs kyrka ligger ruinerna av ett gamalt kolhus. Maffiga pelare sticker upp mot himmelen och ringar in den frodiga gräsplätten i mitten. Vanligtvis brukar det vara en hel del folk på sommarkvälls konserterna, men i söndags var det tunt. Tråkigt, för gruppen TrioLiv bjöd på en musikupplevelse under den bara himmelen.

Det var en avskalad sättning med Bas, gitarr och sång. Det märktes att de spelat ihop några år. Konserten var avslappnad och gruppen utstrålade stor spelglädje.

TrioLivs bandmedlemmar kommer från Sandviken och Torsång, men två av dem bor i Stockholm nu för tiden. Alla arbetar som frilansande musiker, och i sommar har det varit runt till olika kyrkor, festivaler och klubbar.

Repertoaren består av bland annat Olle Adolfsson, Burt Bacharach, svenska psalmer och visor.

Mer läsning

Annons