Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen utbildning - då sparkas han

/
  • Släkttradition. Brandman är drömyrket sedan barnsben för Stefan Warg och han har en släkttradition att förvalta. Pappan är brandmästare och farfadern var brandman.  Foto: Staffan Westerlund

Annons

Arbetsgivaren begår ett lagbrott enligt Owe Fröjd ombudsman på Brandmännens riksförbund.

Stefan Warg har jobbat heltid i över ett år på Fagersta brandstation. Utöver heltidstjänsten har han jobbat som deltidsbrandman i Södra Dalarnas räddningsförbund i flera år.

I slutet av april varslades Stefan om att hans visstidsanställning i Fagersta skulle avslutas den sista maj. Han erbjöds då ett vikariat under sommaren och fick beskedet att kontraktet inte kommer att förlängas efter vikariatet.

- Stefan har rätt till tillsvidareanställning, säger Owe Fröjd ombudsman på den fackliga organisationen Brandmännens riksförbund.

Han hänvisar till Lagen om anställningsskydd, LAS som säger att en arbetstagare som har varit anställd hos samma arbetsgivare har rätt till en tillsvidareanställning efter 12 månader.

- Stefan saknar den rätta kompetensen för att få en heltidsanställning, säger Gustaf Sandell som är andre ställföreträdande räddningschef på Södra Dalarnas räddningstjänstförbund.

År 2003 införde staten en tvåårig eftergymnasial utbildning för blivande heltidsanställda brandmän. Den nya utbildningen är studiemedelberättigad. Tidigare skickades brandmannen på en 15-veckors grundutbildning efter ett års tillsvidareanställning. Utbildningen finansierades av arbetsgivaren.

Södra Dalarnas räddningstjänstförbund är en samarbetsorganisation som styrs av kommunalpolitiker i Avesta, Fagersta, Hedemora och Norberg. I mars 2004 beslutades att man inte ska anställas som tillsvidareanställd heltidsbrandman om man inte redan har antingen den gamla grundutbildningen eller den nya eftergymnasiala.

Dessa kompetenskrav ska enligt beslutet "i möjligaste mån" tillämpas även när man tillsätter vikariat för heltidsbrandmän. Stefan Warg har bara en fem veckors utbildning för deltidsbrandmän. Men utbildningskraven övertrumfar inte LAS-reglerna enligt Owe Fröjd.

Den nya utbildningen ska förbättra brandmännens kunskaper om förebyggande arbete. Räddningstjänsten är uppdelad i en operativ styrka och en som bara jobbar förebyggande. Efter åtta år som deltidsbrandman anser Stefan att han har tillräckliga kunskaper för att klara kraven som operativ brandman.

- Det ställs samma krav på en deltidsbrandman som på en heltidsbrandman ute på en olycksplats. Dessutom har jag jobbat som drifttekniker på Landstinget, där ingår en del förebyggande arbete.

Owe Fröjd hävdar även att Södra Dalarnas räddningstjänstförbund har brutit mot Medbestämmandelagen, MBL. Brandmännens riksförbund har inte bjudits in att delta i MBL-förhandlingar som hållits under det senaste året.

Arbetsgivarparten försvarar sig med att fackförbundet saknar lokala ombud.

- I sådana fall ska arbetsgivaren bjuda in en central representant, säger Owe Fröjd.

Mer läsning

Annons