Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hivsmittad man dömd för våldtäkt

Annons

Det finns ingen teknisk bevisning som visar att 36-åringen haft samlag med flickan. Men hennes övriga skador och hennes berättelse om hur 36-åringen tagit stryptag, räckte för att Falu tingsrätt skulle fälla mannen för våldtäkt.

Flickan hade varit på besök hos 36-åringen tillsammans med två kompisar. Alla var bekanta med varandra sedan tidigare.

De drack starköl och sprit. Flickan har berättat att hon gick in på toaletten och under tiden lämnade hennes kompisar lägenheten.

Därefter ska våldtäkten ha ägt rum. 36-åringen har erkänt att det blev tumult och att flickans underkläder gick sönder. Men han hävdar att de aldrig hade sex.

En granne har berättat att musiken plötsligt höjdes i 36-åringens lägenhet. Ändå kunde grannen höra en flicka skrika i flera minuter.

Flickan lyckades senare springa ut på gatan, där hon fick hjälp att ta sig ifrån platsen.

Tingsrätten anser att den sammanlagda bevisningen är tillräcklig för att döma 36-åringen för våldtäkt. Däremot frias han för åtalspunkten som gäller försök till grov misshandel.

36-åringen hade kunnat fällas för brottet om han haft för avsikt att smitta flickan med hiv. Men det går inte att styrka, enligt tingsrätten.

Flickan är inte smittad av viruset.

36-åringen har dömts att betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan för kränkning samt sveda och värk. Han har suttit i häkte sedan den 24 maj och kommer att få stanna där tills domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons