Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoraeleverna bakom Musikhjälpen

I Hedemora har en klass vid Martin Koch-gymnasiet arrangerat Musikhjälpen.
– Vi vill hjälpa barn runt om i världen. Barn har också rätt att leva och ha ett bra liv, säger Safin Jalal, en av eleverna bakom arrangemanget.

Annons

Det är tredje året i rad som Musikhjälpen arrangeras på Martin Koch-gymnasiet av elever på Individuella programmet. För varje år som går så försöker man göra arrangemanget lite större och ännu bättre.

Det här året har eleverna under hela veckan kunnat önska låtar under förmiddagarna och sedan har låtarna spelats under eftermiddagarna. En av dagarna håller eleverna sedan i ”den stora” Musikhjälpen, då kan alla elever på skolan önska låtar och musiken spelas under hela dagen.

– Vi har lappar som vi delar ut och som folk får önska låtar på, sen får de betala 10 kronor. Sen spelar vi de låtarna och pengarna går till Musikhjälpen, säger Shapoor Hamidullah från klassen.

– Vi berättar också för folk vad vi gör och vad pengarna går till. I år är t ex temat ”Barn är inte till salu” för Musikhjälpen. Om de är villiga att betala så får de önska en låt. Ibland önskar de ingen låt utan skänker bara pengar, tillägger Madeleine Karlsson.

Varför arrangerar just er klass musikhjälpen?

– Vår lärare litar på oss att vi ska göra ett bra jobb. Hon vet att hennes elever kan klara det här arrangemanget. Det är också roligt att det är elever på IM-programmet som får arrangera. Vi får träffa människor och träna på språket och träna på att ta kontakt med nya människor, säger Shapoor Hamidullah.

– Ibland tänker vi att vi inte kan så mycket svenska och att vi ska säga något fel, men det här är en chans att få träna svenska,menar Madeleine.

Vid Martin Koch-gymnasiet arbetar också mycket med så kallade UF-företag.

– Våra kompisar i klassen har också ett UF-företag som heter Hos Sambosa. De tar emot beställningar och säljer pirogvarianten sambosa där fem kronor per såld sambosa går till Musikhjälpen. Detta tycker vi är helt fantastiskt, avslutar Sahar Yaqubi.

Madeleine Karlsson, Sahar Yaqubi, Safin Jalal och Shapoor Hamidullah vid Martin Koch-gymnasiet i Hedemora har gjort en insats för världens barn genom att arrangera Musikhjälpen. Foto: Privat.

Mer läsning

Annons