Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannkonflikt slutade med misshandel – nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom

En man som tidigare bodde i Hedemora dömdes till villkorlig dom och dagsböter efter att ha misshandlat en styrelseledamot i sin bostadsrättsförening, våren 2015.
Mannen förnekade brott och överklagade domen till Svea Hovrätt som fastställer tingsrättens dom.

Annons

En man som tidigare bodde i Hedemora dömdes i oktober för misshandel. Han överklagade domen till Svea Hovrätt som nu har beslutat att fastställa tingsrättens dom.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Thomas Di Leva och Babben Larsson - så blir konsertsommaren i Stjärnsund

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Cancer är det värsta och bästa som hänt Tomas – vände diagnosen till något positivt

SÅ KÖPER DU PLUS

Den dömde mannen är i 50-årsåldern och numera bosatt i ett angränsande län. I oktober i fjol dömdes mannen för misshandel, ett brott som begicks i Hedemora i april 2015. Mannen hade tidigare haft en konflikt med en styrelsemedlem i bostadsföreningen.

Vid det aktuella tillfället ringde styrelsemedlemmen på hemma hos den nu dömde mannen och bad om att få tillbaka några nycklar till ett av föreningens utrymmen. Den dömde mannen erkände att han först sade till ledamoten att denne inte var välkommen i bostaden och sedan "buffade till" ledamoten innan han stängde dörren.

Styrelseledamoten berättade att han var på väg att lämna platsen när mannen kom utspringande och med två händer knuffade honom i ryggen så att ledamoten föll framlänges och slog i marken. Efter detta började han blöda på knäna och fick skador på händerna.

Falu tingsrätt ansåg att mannen borde ha förstått att ledamoten skulle kunna falla framåt av att få en hård knuff i ryggen och ansåg att mannen var skyldig till misshandel. Han dömdes därför för misshandel. Straffet blev villkorlig dom och att betala 50 dagsböter à 70 kronor, sammanlagt 3 500 kronor. Dessutom skulle han betala 5 243 kronor i skadestånd till den misshandlade styrelseledamoten.

Den dömde mannen förnekade brott och överklagade sedan domen till Svea Hovrätt. Nu har hovrätten tagit upp fallet. Hovrätten meddelar att man gör samma bedömning som Falu tingsrätt tidigare gjort och fastställer därför tingsrättens dom.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons