Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla Busstorget blir som nytt

/
  • Ritning. Det kommer att finnas dubbla parkeringsrader, planteringar och ny belysning på Myrtorget. Foto: xx 
  • Uppsnyggat Myrtorg. Börje Nygårds, Rune Andersson och Jan Hellgren från Grytnäs Gräv ser till att Myrtorget blir uppsnyggat och får fler parkeringsplatser. Hedemorabon Håkan Bergman (andra från vänster) följer arbetet med intresse.

Annons

Utrymmet på Myrtorget kommer att användas mer effektivt så att en ökning av parkeringsplatserna är möjlig. Det kommer exempelvis att finnas dubbla parkeringsrader. Enligt planerna ska det mesta vara klart i början av juli.

Myrtorget kommer även att få ett lyft genom träd och blommor som planteras i refuger, men planteringen kan eventuellt dröja till nästa år. Dessutom kommer torget att bli lättillgängligt tack vare att gångstråket från Hökartorget kommer att få belysning och beläggas med plattor. Det kommer dessutom inte att få stå några bilar längs gångstråket. Stråket från Myrgatan mot torget blir mer fotgängarvänligt tack vare en trottoar.

- Ny belysning ska också installeras, berättar Rune Andersson från Grytnäs Gräv som utför jobbet.

Det blir låga stolplampor i anknytning till planteringarna. En del av torget blir också belagd med så kallade cityformplattor i en röd nyans, vilket matchar beläggningen som finns framför resebyrån.

På största delen av parkeringen kommer bilarna att få stå i högst två timmar med p-skiva. Men det kommer även att finnas en rad med platser mot Gussarvsgatan där man kan stå i 24 timmar. För boende kommer det att finnas åtta förhyrda p-platser med motorvärmare, berättar trafiktekniker Bertil Karlsson vid milljö- och byggförvaltningen.

Planerna på att förnya Myrtorget fanns med i bilden redan då Gussarvsgatan gjordes om.

- Vi vill förnya torget för att få fler parkeringsplatser och för att göra en uppsnyggning. Det såg lite slitet ut, säger Bertil Karlsson.

Mer läsning

Annons