Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra längdåkare från Hedemora deltar i ungdoms-SM i Borås

Hedemoras skidklubb har inte haft en enda längdåkare i SM sen 2010. Men den ökenvandringen är över nu. Under helgens USM i Borås deltar fyra åkare från Hedemora.

Annons

Efter ett ganska brutalt generationsskifte bland ledare och åkare har Hedemoras skidklubb börjat komma ifatt igen. Med råge.

– Det blev en nystart för sju år sen och vi har ökat stadigt sen dess. Vi har ett bra gäng nu och har en enorm framgång med många aktiva, säger klubbens ordförande Fredrik Anger.

Med framgång syftar han främst på att det har fyllts på rejält i barn och- ungdomsleden.

– Då blir det flera som håller på längre.

För första gången på sju år har Hedemoras skidklubb åkare som tävlar i en SM-tävling. Åkarna som deltar i helgens USM heter (från vänster i bild) Edvin Anger, Martin Arfs, Arvid Gustafsson, Tove Levin-Johansson.

Resultatet av klubbens nytändning med många aktiva är att Hedemora nu kan skicka fyra åkare till ungdoms-SM för 15-16-åringar. De fyra åkarna från Hedemora, fyller ut startlistorna på samtliga sträckor utom flickornas stafett.

Två åkare, Edvin Anger och Arvid tävlar både på distans, sprint och stafett, medan Martin Arfs, som bara är 14 år är med för att det ska bli ett fullt stafettlag. Den enda åkaren på flicksidan, Tove Levin-Johansson, tävlar på distans och sprint.

Edvin Anger tävlar för fullt på USM i Borås under helgen.

Fredrik Anger säger att åkarna naturligtvis har sina egna målsättningar och förhoppningar, men att resan till Borås den här gången inte är fokuserad på höga placeringar i tävlingarna.

– Det viktiga är att vi ska göra en SM-resa ihop. Det är första gången för den här gruppen så huvudsaken är att de får uppleva stämningen.

Mer läsning

Annons